Неділя, 05 травня, 2024
Головне меню
 
ВЕСЬ КАЛЕНДАР ПОДІЙ
202420232022202120202019201820172016201520142013201220112010200920082007
Міністерство закордонних справ Нідерландів та СШ 155
/03.09.2014/

Проект "Почуйте Мій Голос з України" - лист Міністерства закордонних справ Нідерландів.

Нещодавно учні та вчителі нашої школи отримали листа-відповідь на наш проект "Почуйте Мій Голос з України" від Генерального Секретаря Міністерства закордонних справ Нідерладів пані Рене Джонс-Бос. Текст листа наводиться нижче. Ми вдячні послу Нідерландів в Україні пану Кейсу Кломпенховеру та те, що він передав наші листи вищим урядовцям Нідерландів. Лист підтримки від Генерального Секретаря дуже важливий для нас і ми знаємо, що наші голоси почуті.

Cторінка 1 / Лист-підтримка від Генерального Секретаря Міністерства закордонних справ Нідерладів до учнів СШ 155

Cторінка 2 / Лист-підтримка від Генерального Секретаря Міністерства закордонних справ Нідерладів до учнів СШ 155

Текст листа:

Дата 26 червня 2014 р.
Стосовно Проекту "Почуйте Мій Голос"

Шановний директоре та учні,

Підчас мого нещодавного візиту до Києва у червні 2014 р у мене була нагода познайомитися з українцями. Я повернулася з цього візиту з надією, що Україна буде просуватися вперед мирним та демократичним шляхом.

Я хочу подякувати Вам та Вашим учням за листи до керівництва Нідерландів, які були наисані в рамках проекту "Почуйте Мій Голос".

Ваш голос дійсно почутий: ми високо цінуємо те, що ви, молоді люди України турбуєтсь про вашу країну, і що ви бажаєте, щоб ваша країна залишалась єдиною. Відчувається, що ви усім серцем хочете зробити свою країну "кращим місцем для життя". Ми також поділяємо ваш погляд на те, що сила України лежить у її різноманітності. Я хочу запевнити вас, що люди у Нідерландах віддані цінностям свободи, демократії та поваги правам людини так само, як і в Україні.

Я б хотіла нагадати вам, що Україна завжди була і буде важливим партнером для Нідерландів. У 2013 р. Голандський бізнес інвестував 5.56 мільярдів євро в економіку України, що робить Нідерланди третім найбільшим зарубіжним інвестором в Україні. Різноманітні програми, що надаються Україні і фінансуються урядом Нідерландів з метою покращення економіки України та допомогти побудувати плюралістичне, демократичне та конституційне суспільство.

Програма ПУМ, наприклад, орієнтована на обмін менеджерами. Місія Програми - допомогти малому та середньому бізнесу практичними порадами, що базуються на принципі " підприємець-підприємцю". Протягом останніх років багато допомоги, порад, консультацій, семінарів та тренінгів було проведено для України. Оскільки мале підприємництво є "мотором економіки", проекти ПУМ мають також дуже позитивний вплив на трансормацію української економіки в цілому.

Вже двадцять років як працює програма "Матра" (Соціальна трансформація). Вона орієнтована на перехідні та реформаційні процеси на шляху до плюралістичної демократії з чітко визначеною участю громадянського суспільства. Ця програма концентрується на розгляді існуючих викликів, що стоять перед Україною, і включає встановлення хорошого управління, і закону права.

Є також Програма Фонду Прав Людини, яка підтримує ініціативи з прав людини недержавних організацій в Україні, які сприяють впровадженню фундаментальних свобод і захисту дискримінованих людей.

Програма Голандських візитерів пропонує унікальну можливість для молодих професіоналів ознайомитись з Нідерландами протягом десятиденного візиту до Нідерландів і зрозуміти голандську культуру, політику та економіку для того, щоб сприяти теплим та продуктивним двостороннім зв'язкам.

Також є цікавий культурний обмін між Україною та Нідерландами. Різноманітні культурні проекти впроваджуються в Україні. Один з них, наприклад, залучає голандських працівників музеїв допомагати українським музеям покращити менеджмент музеями та музейну педагогіку.

Я коротко описала основні напрямки співпраці і хочу запевнити вас, що Нідерланди будуть продовжувати підтримувати народ України у їх демократичному рухові та бажанні людей, щоб їх країна управлялась відповідно європейським стандартам. Нідерланди залишаться другом України і у наступні роки.

Рене Джонс-Бос
Генеральний Секретар
Міністерство іноземних справ Нідерландів.

 
© 2007 - Спеціалізована школа № 155 - місто Київ, Шевченківський район, вул. Артема 5 - Тел.: 272 08 26